Fortnite – Om spillet

@EpicGames.com - Skærmbillede fra Fortnite
INFO
Du kan finde Læsehjælp nederst på siden.
Du får læst teksten op, hvis du trykker på den.
Du kan downloade hele teksten som pdf.


Dette er del 1 af 2 i serien Fortnite.

Du kan her læse om spillet Fortnite. Har du hørt om det? Kender du nogen, som har prøvet det? Har du selv prøvet spillet? Her kan du læse lidt om, hvad spillet handler om.

 

Opgaven

Du skal læse teksten. Når du er færdig med at læse, så kan du se, hvor mange af spørgsmålene, du kan svare på.

Historien

98% af verdens befolkning bliver udryddet af en storm og de sidste 2% skal nu kæmpe mod forskellige zombier. I spillet handler det derfor om at beskytte sig selv og andre mod bølger af zombier. Man beskytter sig ved at bygge fæstninger, forhindringer og fælder

Dette er kort sagt historien bag spillet Fortnite, som er lavet af Epic Games og People can fly. Spillet koster penge. Man kan spille det både på PC, Xbox, PlayStation, telefoner og tablets.

Spillet blev udgivet 25. juli i 2017, men i september 2017 udgav man endnu en version, som blev kaldt Fortnite Battle Royale. Dette spil var og er gratis.

Det er dette spil, som de fleste nok kender eller mener, når de siger:”Fortnite“. Det fik over 2 millioner spillere på de første 2 uger. I dag er det vokset til over 200 millioner spillere. Da Fortnite Battle Royale udkom blev Fortnite-delen, hvor man kæmper mod zombier omdøbt til “Fortnite: Save the World“.

I Fortnite Battle Royale skal man spille mod andre spillere. Man starter først i et lille startområde, hvor man kan se alle de andre spillere. Når der er nok spillere til at spille spillet, så starter spillet. Man starter alle i en flyvende bus, som flyver hen over kortet. Man kan hoppe ud af bussen, når man har lyst. Man glider ned på kortet med en glider. 

Det gælder om at være den eller de sidste, som dør i spillet. Man kan bygge bygninger, tårne og meget andet. Man kan også smadre ting, så man får materialer til at bygge med. På banen kan man også finde en række våben, som kan bruges til at skyde andre med. Man kan også finde flyvere, biler og firhjulede motorcykler (ATV).

Mens man spiller bliver banen mindre og mindre, fordi stormen kommer nærmere. I midten af stormen sker der dog ikke noget, men uden for midten af stormen mister man hurtigt liv og dør. Midten af stormen er rund, flytter sig rundt på kortet og bliver gradvist mindre og mindre. Derfor løber man også omkring på kortet. Det gælder nemlig både om, at man ikke kommer til at stå uden for midten og det gælder samtidig om at dræbe de andre spillere og være de sidste, der dør.

Man kan spille spillet på forskellige måder. Oprindeligt kunne man kun spille 100 spillere mod hinanden. Det var alle mod alle. Men nu kan man spille andre måder, hvor man fx er sammen i grupper á 2, 4, 20 eller 50.

I Fortnite Battle Royale kan man stige i niveauer, hvilket kaldes Tiers. Det højeste niveau er Tier 100. Man stiger i Tier ved at spille spillet. Man får våben, danse og skins (dragter), når man når op på de forskellige Tiers. Man kan dog også købe sig til Tiers.

Man kan købe ting i spillet. Det gør man ved at købe penge i spillet. Disse penge kaldes V-bucks.

Man kan købe våben og skins for V-bucks, men Fortnite blev nok også endnu mere kendt for sine danse. Man kan nemlig købe forskellige danse til sin spiller. Man kan fx “afspille” disse danse, hvis man har dræbt en anden spiller.

Banen i Fortnite Battle Royale ændrer sig cirka hver 2.-3. måned, når en ny sæson udkommer. Når en ny sæson udkommer, så nulstilles alle spilleres niveauer og alle starter derfor forfra igen. Der kommer også nye skins og våben. Man beholder dog de skins, danse og andet, som man har købt sig til eller har modtaget.

Spørgsmål

SP SPØRGSMÅL JA NEJ
1 Spillet Fortnite blev udgivet i 2015.   X
2 Spillet Fortnite Battle Royale er gratis.   X
3 Man kan købe danse og skins i spillet. X  
4 Pengene i spillet hedder F-Bucks.   X
5 Midten af stormen er firkantet   X

VideoLÆSEHJÆLP

Hvis du kun vil se historien, så tryk på Læsehjælp herover.
Subscribe
Notificér ved
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Kommentér
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Louie Jäpelt Christensen
5 år siden

I love this story