Alex i Minecraft – Alex bygger sit hus

INFO
Du kan finde Læsehjælp nederst på siden.
Du får læst teksten op, hvis du trykker på den.
Du kan downloade hele teksten som pdf.


Dette er del 1 af 3 i serien Alex i Minecraft.

Her kan du læse om Alex, som bygger sit eget lille hus i Minecraft-verdenen ved hjælp af træ og andre materialer. Hun skaber sit eget hyggelige sted at bo.

 

Opgaven

Du skal læse historien. Når du er færdig med at læse, så kan du se, hvor mange af spørgsmålene, du kan svare på.

Historien

Alex vågnede op i en ny verden. Alt var lavet af blokke. Hun så sig omkring og tænkte: “Jeg må bygge et hus.”

Hun gik hen til et træ og begyndte at hugge det ned. “Jeg skal bruge træ til mit hus,” sagde Alex til sig selv, mens hun fortsatte med at hugge. Træet faldt til jorden, og hun samlede træet op og lavede planker. “Nu kan jeg begynde at bygge,” tænkte hun glad.

Alex fandt et fladt stykke jord tæt på en lille bæk. “Dette sted er perfekt,” sagde hun. Hun begyndte at bygge væggene med træplankerne. “Det er hårdt arbejde, men det vil være det værd,” mumlede hun, mens hun hamrede plankerne på plads.

Efter at have bygget de fire vægge, begyndte Alex at arbejde på taget. Hun brugte flere træplanker og nogle sten til at gøre det stærkt. Det tog lang tid, men til sidst var huset færdigt. “Huset er lille, men hyggeligt,” tænkte Alex tilfreds. Hun satte en dør i åbningen og gik indenfor.

Inde i huset byggede hun en seng af nogle uldblokke, hun havde fundet, og nogle flere træplanker. “Nu har jeg et sted at sove,” sagde Alex og smilede. Hun følte sig meget stolt af sit arbejde.

Da solen begyndte at gå ned, mærkede Alex, at hun var træt. Hun gik ud for at se solnedgangen. Himlen blev fyldt med smukke farver, og Alex følte sig rolig. Men pludselig hørte hun en uhyggelig lyd. “Hvad var det?” tænkte hun og kiggede sig omkring. Det begyndte at blive mørkt, og Alex vidste, at natten bragte farer.

Hun gik hurtigt ind i huset og lukkede døren. “Godt, jeg har et hus til at beskytte mig,” tænkte Alex og lagde sig i sengen. Hun kunne høre monsterlydene udenfor. Zombier og skeletter strejfede rundt. Alex trak dynen op over sig og prøvede at sove, selvom hun var lidt bange.

Næste dag vågnede Alex tidligt. Solen skinnede, og monstre var væk. Hun følte sig modig. “Jeg klarede den første nat,” tænkte hun stolt. Hun gik ud og så, at alt var fredeligt igen.

Alex besluttede sig for at udforske mere af verdenen. Hun vidste, at der var meget mere at se og gøre. “Hvad mon jeg vil finde i dag?” tænkte hun spændt. Alex pakkede nogle forsyninger og gik afsted mod eventyret.

 

Spørgsmål

SP SPØRGSMÅL JA NEJ
1 Alex skulle bygge en by.
2 Alex bliver træt.
3 Alex er en dreng.
4 Alex var lidt bange om natten.
5 Monstrene var væk næste dag.


LÆSEHJÆLP

Hvis du kun vil se historien, så tryk på Læsehjælp herover.
Subscribe
Notificér ved
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments